jong geleerd is oud gedaan

Zo luidt het spreekwoord en dat geldt zeker ook voor schilderen. Hoe meer je tekent en schildert, hoe gemakkelijker het zal gaan. Idem dito met skateboarden: Leer je het van kleins af aan, dan is het net fietsen, je verleert het nooit.

Foto verwerken

En dat vraagt om deze foto van een kind op een skateboard, een foto die we zo zullen laten en in het schilderwerk gaan integreren.
 

transfer methode

Dat kan door de foto via transfer techniek op het canvas te plaatsen. Dat doen we met behulp van Amsterdam Photo Transfer Gel. Volg de video (onderaan|) om de procedure onder de knie te krijgen.

delen laten staan

Daarna kan je over het beeld schilderen en delen die je graag fotorealistisch wilt, laten staan. Deze gel neemt de afbeelding van een laserprint of kleuren fotokopie mee en verplaatst het op de drager, of het nou schildersdoek, een canvasboard of paneel is. 

gemengde techniek

Het schilderwerk is in gemengde techniek, stiften en acrylverfkleuren in frisse combinaties. Niet nauwkeurig en precies maar vrij en schilderachtig. Als je het eindresultaat bestudeert, zul je dan ook vast fouten en onregelmatigheden ontdekken.

video

Geniet van de video en klik op het eindresultaat voor een grote afbeelding.

Gebruikte kleuren

Ceruleumblauw, karmijnrood, vermiljoenrood, cadmiumgeel, roze, limegroen en donkergroen.
Voor het tekenwerk zijn watervaste kleurstiften gebruikt.

winactie

Eens proberen? Wij verloten 3 potten gel. Wil je er kans op maken stuur dan een mailtje naar info@kunstenaarmagazine.nl