Het Nationale Kunstenaarscongres 2016

Op 1 november vindt het Nationale Kunstenaarscongres plaats in Utrecht. Een middag vol nuttige tips, praktische ideeën en concrete suggesties van vier inspirerende sprekers voor de praktijk van beeldend kunstenaars. Onderwerpen die aan bod komen zijn o.a. het ondernemerschap als kunstenaar, het opbouwen en laten groeien van je kunstenaarscarrière en meer. Een compleet programma van 13.30 tot 17.00 uur.

Hieronder lees je meer over de sprekers.

Igor List

Igor helpt kunstenaars en muzikanten met hun juridische en administratieve zaken. In zijn presentatie zal hij je iets meer kunnen vertellen over auteursrechten in de kunst. Een (beeldend) kunstenaar kan met allerlei rechtenkwesties te maken krijgen, zoals bijvoorbeeld met portretrecht of plagiaat. Of hij krijgt een zakelijk contract voor zijn neus waarin een overdracht of licentie van zijn werk wordt geregeld. Best nuttig om hierover iets meer te weten te komen! Meer informatie

Maaike van Steenis

Ben je tevreden over hoe je kunstenaarsbedrijf loopt of zou het toch beter kunnen? Zijn er manieren om meer met je werk te verdienen? In deze boeiende en interactieve lezing leer je wat de cruciale factoren zijn om als kunstenaar een succesvol en lucratief bedrijf op te bouwen. Je krijgt concrete actiepunten en praktische tips waarmee je direct zelf aan de slag kunt. Maaike is trainer en leert kunstenaars en creatieve ondernemers hoe ze meer kunnen verdienen met hun werk. Meer informatie.

Mariël Voogel (CreativeScan)

'De ondernemer bestaat niet', is een steevaste uitspraak van Mariël Voogel. Ondernemerschap is te ontwikkelen, door bijna iedereen. Moeilijk? Soms wel ja, elke ondernemer zal je uit eigen ervaring kunnen vertellen dat ondernemen gepaard gaat met vallen en opstaan en vooral doorzetten. Het begint bij jou als ondernemer. Maar hoe ondernemend ben je? In deze presentatie gaat Mariël in op deze benodigde ondernemersvaardigheden en het ondernemen in de praktijk. Meer informatie. 

Wouter Berns

Wouter vertelt aan de hand van zijn ervaringen van de afgelopen 24 jaar hoe je op een eigen wijze door de kunstwereld kunt struinen. Het accent ligt op opdrachtsituaties en alternatieve manieren van je werk presenteren. Zijn presentatie gaat vooral over de verhouding van de kunstenaar tot opdrachtgevers en bijkomende zaken over relatiebeheer. Meer informatie.