arttube: Dutch Profiles

Dirk van der Kooij maakt van afgedankte koelkasten designmeubels met een robotarm. Voor deze ontwerpen won hij prestigieuze prijzen.

video

Ontdek meer over zijn werkproces in deze video. Als 'machinehacker' is hij erin geslaagd om met een dertig jaar oude techniek een compleet nieuwe manier te bedenken om kunststof meubels te fabriceren zonder mallen. Een techniek die perfect geschikt is voor gerecyclede kunststof.
 

BIJZONDERE INTERVIEWS EN PORTRETTEN

Op het online platform arttube.nl vind je het gezamenlijke aanbod van ruim 30 toonaangevende musea en kunstinstellingen uit Nederland en België. Op ARTtube staan bijzondere interviews en portretten van toonaangevende kunstenaars en ontwerpers. De musea bieden een kijkje achter de schermen bij de opbouw van tentoonstellingen, de restauratie van kunstwerken en laten hun curatoren en conservatoren aan het woord. Op de site staan ruim 600 video’s en elke week komt er nieuwe content bij. Voor Kunstenaar Magazine licht ARTtube’s redactie iedere twee weken een video uit, waarin je wordt meegenomen in de gedachtegang van kunstenaars en kunt meekijken bij het maakproces.