arttube: De Stijl Defector

Leer de vergeten Stijl-kunstenaar Chris Beekman kennen, een van de meest politiek actieve kunstenaars verbonden aan deze beweging.

VIDEO

Vorig jaar was het 100 jaar geleden dat De Stijl werd opgericht, de legendarische kunstenaars- en architectengroep rond Theo van Doesburg, Piet Mondriaan en Gerrit Rietveld. Het Stedelijk Museum Amsterdam was de katalysator van de internationale doorbraak van De Stijl en beschikt over een grote collectie van de beweging. Er waren ook onverwachte kanten aan De Stijl, zoals Chris Beekman, de afvallige van De Stijl.

 

BIJZONDERE INTERVIEWS EN PORTRETTEN

Op het online platform arttube.nl vind je het gezamenlijke aanbod van ruim 30 toonaangevende musea en kunstinstellingen uit Nederland en België. Op ARTtube staan bijzondere interviews en portretten van toonaangevende kunstenaars en ontwerpers. De musea bieden een kijkje achter de schermen bij de opbouw van tentoonstellingen, de restauratie van kunstwerken en laten hun curatoren en conservatoren aan het woord. Op de site staan ruim 600 video’s en elke week komt er nieuwe content bij. Voor Kunstenaar Magazine licht ARTtube’s redactie iedere twee weken een video uit, waarin je wordt meegenomen in de gedachtegang van kunstenaars en kunt meekijken bij het maakproces.