Was getekend... XI

Inkttekeningen hebben een erg lange artistieke traditie in veel landen. De expressiviteit, de transparantie, de lichtechtheid en mogelijke combinaties met veel andere schildertechnieken hebben het medium interessant gemaakt voor artiesten en grafische kunstenaars.

Faber-Castell heeft al deze voordelen in een moderne tekenstift, de Pitt Artist Pen, samengebracht. De gepigmenteerde en zeer lichtbestendige tekeninkt is ideaal voor het maken van schetsen, tekeningen, lay-outs, modetekeningen en illustraties. De inkt trekt niet door het papier en na het drogen is de inkt permanent. 

De pennen dienen altijd horizontaal bewaard te worden omdat de pigmenten in de inkt dan goed verdeeld blijven. Als de pen lange tijd met de punt naar beneden of naar boven bewaard wordt, zakken de deeltjes naar beneden. En kan dan kleurverschil ontstaan. De Pitt Artist Pen fineliners zijn verkrijgbaar in verschillende lijndiktes waardoor de kunstenaar zijn lijnenspel kan inzetten om diepte te creëren.  

(Van boven naar beneden: Penpunt M (0,7), F (0,5), S (0,3), XS (0,1), brush, softbrush, calligrafie, 1.5, bigbrush, 2.5.)

Hoe lichter de kleur van de Pitt Artist Pen, hoe transparanter deze is. Hoe donkerder de kleur, des te meer dekt deze kleur. De pen biedt ook interessante mogelijkheden voor gemengde technieken, b.v. met Albrecht Dürer aquarel potloden.

Hoe maak je kleurlagen met de Pitt Artist Pen? 

Hoe maak je kleurovergangen met de Pitt Artist Pen?

Witte Pitt Artist pen
De dekking van de witte Pitt Artist pen varieert, afhankelijk van de ondergrond of het materiaal waarop geschreven of getekend wordt.  Deze witte Pitt Artist Pen is tevens het perfecte medium voor het toevoegen van licht aan je werkstuk.

De Pitt Artist brush en softbrush hebben een flexibele punt. Door de hoek te veranderen en variërende druk kun je variëren in het lijnenspel. Grote oppervlakken kunnen snel worden opgevuld wanneer je de punt plat houdt.

 

 

 

 

Door te variëren in druk kun je diverse lijndiktes maken.

 

 

 

 

 

 

 

Door de flexibele punt van de Pitt Artist brush en softbrush kun je diverse structuren maken met de pen

Mixed Media
Na volledig drogen van de inkt is de kleur watervast. De tekening kan daarna met anderen mediums, zoals aquarel of verdund acrylverf overgeschilderd worden. De kwaliteit van de getekende lijnen blijven goed zichtbaar. De pen heeft een uitstekende dekking zodat het ook goed gebruikt kan worden op aquarel en acryl werkstukken.

Ervaar de Pitt Arist fineliners zelf. Ze zijn zowel los als in diverse sets verkrijgbaar. In zwart maar ook in diverse kleuren. Tevens zijn er sets verkrijgbaar waarin fineliners met verschillende penpunten zitten.