Kunstenaar Kort 129

Ook in de wereld van kunst en cultuur staat de tijd niet stil. Elke twee weken selecteert Kunstenaar Magazine de belangrijkste berichten voor je.

  • Het Rijksmuseum organiseert Nachtwacht on Tour. Drie replica's van de Nachtwacht komen naar mensen toe die moeilijk een museum kunnen bezoeken. Met de Nachtwacht On Tour reist het museum naar verpleeghuizen of ziekenhuizen om zo de bewoners, patientien en medewerkers te inspireren in deze moeilijke tijd. Ook jij kunt meehelpen door mee te tekenen aan Rembrandts Nachtwacht. Download de tekening van de pagina, vul de tekening aan en kleur in. Hoe gaat jouw Nachtwacht eruit zien? 

  • De tweeëntwintigste editie van kunstbeurs Art Rotterdam, van donderdag 4 tot en met zondag 7 februari 2021, belooft opnieuw een inspirerend evenement te worden. In de UNESCO-monumentale Van Nellefabriek met een vloeroppervlak van meer dan 10.000 m2 tonen ruim 100 galeries het werk van aanstormend en gevestigd talent. Mocht Art Rotterdam niet kunnen plaatsvinden in februari, dan wordt de februari editie verzet naar donderdag 1 t/m zondag 4 juli 2021. 

  • Veel culturele organisaties zijn sinds maart hard geraakt. Hoe blijf je nu genoeg publiek bereiken en op andere manieren inkomsten verkrijgen? Je leest het in dit artikel

  • Ook het Singer Museum is gesloten. Wil je thuis genieten van de tentoonstelling Schilders van licht? Dat kan met deze speciale aflevering van Singer TV. Museumdirecteur Jan Rudolph de Lorm neemt je mee naar Parijs rond 1900: een stad vol nachtclubs, cafés en vrolijkheid.

  • Begin 2021 verschijnt de film THE BURNT ORANGE HERESY. Hierin kruisen de wegen van de kunst- en onderwereld elkaar. De film gaat over een kunstcriticus die tegen elke prijs een werk van een legendarische kunstenaar probeert te bemachtigen. Met een sterrencast die bestaat uit Claes Bang (THE SQUARE), Elizabeth Debicki (TENET), Donald Sutherland en niemand minder dan: Mick Jagger. THE BURNT ORANGE HERESY ging in première op het Filmfestival van Venetië, waar de film bekroond werd met de Mimmo Rotella Award. Deze prestigieuze prijs wordt ieder jaar uitgereikt aan een filmmaker die een uitzonderlijke verbintenis laat zien met de kunsten. De film zal vanaf 7 januari te zien zijn op de platforms Picl en Vitamine Cineville.Bekijk hier de trailer.

  • De resultaten van het Cultuurmarketing Onderzoek 2020 tonen de grote impact van de coronacrisis op de cultuursector. Zo heeft een groot deel van de ondervraagde organisaties te maken met minder marketingbudget, alternatief aanbod, verschuiving van werkzaamheden van marketeers en bezuinigingen op personeel. Tegelijkertijd bracht dit jaar ook veel nieuwe inzichten en kansen voor de toekomst, zoals betere interne samenwerking en meer draagvlak voor marketingcommunicatie. Lees de resultaten van het onderzoek hier

  • Ook het Noordbrabants Museum sluit opnieuw zijn deuren. Om de kerstvakantie toch zo prettig mogelijk te maken, heeft het museum zijn digitale tour uitgebreid met de populaire tentoonstelling Asjemenou! Zo geniet je thuis van een gratis rondleiding. Kunstliefhebber en theatermaker Lucas De Man leidt je met de nodige humor als persoonlijke gids door de expositie.