Kunstenaar Kort 115

Ook in de wereld van kunst en cultuur staat de tijd niet stil. Elke twee weken selecteert Kunstenaar Magazine de belangrijkste berichten voor je.

  • Ter gelegenheid van nijntjes 65ste verjaardag presenteert het Centraal Museum een bijzondere presentatie met 86 pluchen nijntjes in een nieuw jasje. Deze nijntjes zijn ontworpen door mode-studenten uit Utrecht, Nottingham, Hong Kong, Milaan en Mexico op uitnodiging van Mercis bv, die wereldwijd de rechten op Bruna’s werk beheert. Kom langs vanaf 20 juni en bewonder deze museale catwalk van nijntjes.

  • Recent is een nieuwe schilderij ontdekt dat waarschijnlijk gebaseerd is op een ontwerp van Johannes Vermeer. Het werk werd eind 17e eeuw gemaakt door een onbekende schilder, maar heeft alle kenmerken van de Delftse meester. Vanaf 17 juni wordt het schilderij in Antwerpen geëxposeerd. (Bron.)

  • Dit werk is het vroegst bekende individuele zelfportret van Rubens. Het is een voorbereidende studie voor een zelfportret dat hij verwerkte in zijn belangrijkste opdracht aan het hof van de Gonzaga in Mantua: de decoratie van de capella maggiore in de jezuïetenkerk van de Noord-Italiaanse stad. (Bron.)

  • De foto’s van Saskia Boelsums uit Nieuw-Schoonebeek blijven tot 1 september hangen in het Rensenpark in Emmen. Aanvankelijk zou de openluchtexpositie Landschappen in het Rensenpark van Boelsums lopen tot en met vrijdag 12 juni. (Bron.) Foto: Pentafoor.

  • 'Surrealisme' is een van de meest gebruikte termen van de afgelopen tijd. Wereldwijd leggen nieuwsredacties een link tussen de bizarre situatie waarin we leven en het surrealisme. Maar wat is surrealisme precies? Hoe ontstond deze beweging en aan welke denkbeelden wilden de surrealisten van het eerste uur uiting geven? Op deze vragen wordt antwoord gegeven in de tentoonstelling 'This is Surrealism!' met bijna veertig topstukken en diverse zeldzame boeken en tijdschriften uit de collectie van Museum Boijmans Van Beuningen, verdeeld over negen thematische clusters.

  • Binnenkort start een nieuwe internationale fotowedstrijd, open voor iedereen die fotografeert: Snapshot of the Year. Wil je een berichtje ontvangen als de wedstrijd van start gaat, stuur dan een mail naar info@snapshotofheyear.com.