Kunstenaar Kort 11

Ook in de wereld van kunst en cultuur staat de tijd niet stil. Elke twee weken selecteert Kunstenaar Magazine de belangrijkste berichten voor je. 

  • Bezoekje waard: Museum Beelden aan Zee. De vorm van museum Beelden aan Zee lijkt op die van een schelp; aan de buitenkant is alleen de zacht beige muur te zien en pas binnenin openbaart zich het door architect Wim Quist ontworpen museumgebouw. In de verschillende zalen en terrassen worden zo’n tien tentoonstellingen per jaar georganiseerd met internationale moderne beeldhouwkunst in de meest uiteenlopende materialen en stijlen. 
  • De tentoonstelling ‘Pop Art Fabrics & Fashion’ in het TextielMuseum (18 juni 2016 t/m 20 november 2016) laat meer dan tweehonderd textiel- en modeontwerpen zien, vanaf de geboorte van de popcultuur in 1956 tot haar roerige ondergang in de loop van de jaren ‘70.
  • 'Tribute to Hieronymus Bosch in Congo' in het Noordbrabants Museum t/m 18 september 2016. De wereldberoemde Belgische kunstenaar Jan Fabre (Antwerpen, 1958) maakte tussen 2011 en 2013 een serie monumentale ‘mozaïekpanelen’ onder de titel ‘Tribute to Hieronymus Bosch in Congo’. De serie maakt deel uit van zijn kritische reflecties over het koloniale verleden van België, een thema dat sinds 2002 veelvuldig voorkomt in het werk van Fabre. De tentoonte
  • 'Japan Modern. Collectie Elise Wessels' in het Rijksmuseum 24 juni 2016 t/m 11 september 2016. Voor het eerst toont het Rijksmuseum 170 Japanse prenten uit de collectie Elise Wessels die de snelle modernisering van Japan in de eerste decennia van de twintigste eeuw laten zien. Naast de prenten zijn ook kimono’s en lakwerk - afkomstig uit de collectie van Jan Dees & René van der Star - en affiches uit de collectie van het National Museum of Modern Art, Tokyo te zien.
  • Al bijna 700 jaar is de Domtoren de trots van de Utrechters en veel Nederlanders. Maar waarom werd die toren eigenlijk gebouwd? En hoe ging dat in zijn werk? In een grote overzichtstentoonstelling in het Centraal Museum Utrecht wordt de wonderbaarlijke geschiedenis van de Domtoren verteld. Van de middeleeuwen tot nu.
  • Hartje Ede, op het Oude Kerkplein vindt zaterdag  25 juni voor de eerste keer het gratis Festival ZomerBries Ede plaats. Een festival waarin internationale (straat)theatervoorstellingen worden opgevoerd en publiek wordt vermaakt met mobiele theateracts en indrukwekkende installaties. Dit alles wordt gecombineerd met lokaal talent uit Ede. Laat je verrassen tijdens het winkelen of zorg dat je als liefhebber het programma op het Oude Kerkplein van begin tot eind meemaakt.